Harta site-ului
Ajutor
Şedinţă de lucru a Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară
Şedinţă de lucru a Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară

La data de 20 aprilie 2016 în incinta Consiliului raional Călăraş s-a desfăşurat  şedinţa de lucru în teritoriu a Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară condusă de Radu Mudreac.
Au fost invitaţi reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură, Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentară, Conducerea raioanelor din zona de centru, Direcţiei Agricultură ale consiliilor raionale, Şefii subdiviziunilor teritoriale ale ANSA, agenţii economici şi Asociaţiile producătorilor agricoli.
La şedinţa dată a fost pusă în discuţie situaţia creată la moment şi cu ce probleme se confruntă sectorul agroalimentar. Informaţia a fost prezentată de cărte  doi reprezentanţi (din domeniul agricultură şi siguranţa alimentelor) a tuturor raioanelor prezenţi la şedinţă, cît şi reprezentanţii producătorilor agricoli. Printre problemele abordate  au fost menţionate următoarele: lipsa pieţei de desfacere, dificitul de cadre calificate şi salariile mici, munca la negru, costurile mari la resursele energetice, protejarea producătorului autohton, problemele la consolidarea terenurilor, costurile mari la serviciile cadastrale şi notariale, accesul la terenurile de după traseul Rîbniţa-Tiraspol, acheziţiile publice la produsele agricole etc.
La sfîrşitul şedinţei preşedintele comisiei, reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură, Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentară au informat pe cei prezenţi despre măsurile întreprise în vederea ameliorării situaţiei şi posibilităţile de soluţionare a problemelor existente.
 
                                             Serghei GUVIR şef Direcţia agricultură şi cadastru.
            

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Şedinţă de lucru a Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta